O cercetătoare din Germania a descoperit o metodă de obţinere în 15 minute a ingredientului activ din medicamentele contra

Descoperire importantă pentru tratamentul împotriva malariei. Articol preluat de pe site-ul www.agerpres.ro

O echipă de cercetători din Germania a anunţat că a descoperit o metodă mult mai rapidă, mai eficientă şi mai prietenoasă cu mediul de a produce principalul ingredient activ din medicamentele utilizate contra malariei, informează DPA.

”Această reuşită are potenţialul de a salva milioane de vieţi”, a subliniat Peter Seeberger, director al Institutului Max Planck pentru Coloizi şi Interfeţe din Potsdam, Germania.

Cheia pentru îmbunătăţirea actualei metode de producere a compusului chimic artemisinin, ingredientul principal, a fost descoperită de studenta doctorandă în vârstă de 27 de ani Susanne Triemer, care a conceput o modalitate prin care se poate imita şi accelera procesul natural prin care pelinul dulce, sau peliniţa (Artemisia annua), produce acest ingredient.

Continuarea articolului la adresa www.agerpres.ro/stiintatehnica/2018/02/22/o-cercetatoare-din-germania-a-descoperit-o-metoda-de-obtinere-in-15-minute-a-ingredientului-activ-din-medicamentele-contra-malariei–59952

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.