O comisie de experţi a FDA recomandă rapelul vaccinului anti-Covid-19 al Moderna la persoane de peste 65 de ani

O comisie de experţi a Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente (FDA) a Statelor Unite a recomandat joi, în unanimitate, administrarea de rapeluri ale vaccinului pentru Covid-19 al companiei Moderna persoanelor cu vârste de peste 65 de ani şi celor cu risc ridicat să facă forme grave ale bolii, transmite Reuters.

Dacă FDA va aproba rapelul Moderna, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) va face recomanddări specifice privind cine va fi vaccinat cu rapel. Consultanţii CDC se vor întâlni săptămâna viitoare.

Comisia consultativă pentru vaccinuri şi produse biologice asociate s-a reunite joi pentru a analiza doza suplimentară a vaccinului Moderna, iar vineri va analiza dacă să facă o recomandare similară pentru rapelul Johnson & Johnson’s.
Votul în favoarea rapelului Moderna a fost de 19 la 0.

Moderna vrea să obţină autorizarea unui rapel care conţine 50 de micrograme de vaccin, jumătate din concentraţia unei doze obişnuite, dar totuşi mai mare decât cea a vaccinului realizat de Pfizer/BioNTech, de 30 de micrograme.

Pe lângă persoanele de cel puţin 65 de ani şi a celor care riscă forme grave de boală, comisia de experţi a votat pentru a recomanda aprobarea celei de-a treia doze de vaccin Moderna pentru persoanele expuse frecvent la infecţiile cu coronavirus în timpul activităţii profesionale.

Rapelurile vor fi administrate la cel puţin şase luni de la vaccinarea cu două doze.

Oficialii din sectorul sănătăţii au fost presaţi să autorizeze rapelurile după ce Casa Albă a anunţat în august că intenţionează să lanseze o campanie pe scară largă de administrare a rapelurilor, în funcţie de aprobările din partea FDA şi CDC.

Ambele agenţii au aprobat luna trecută administrarea rapelurilor vaccinului Pfzerş/BioNTech. De atunci, aproape 9 milioane de oameni au primit a treia doză de vaccin, potrivit datelor publicate miercuri de CDC.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *