O judecătoare fană a PSD, în extaz după învinuirea lui Kovesi: Reacția fostei șefe a DNA este șocantă și ipocrită!

Florica Roman, judecător, a comentat despre reacţia Laurei Codruta Kovesi după citarea sa în calitate de suspect spunând că este „şocantă şi iopcrită”.

„Reactia fostului procuror-sef DNA Laura Codruta Kovesi la citarea acesteia in calitate de suspect la Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie este socanta si ipocrita, cu atat mai mult cu cat vine din partea unei persoane care cunoaste – sau ar trebui sa cunoasca – obligatiile impuse procurorilor de Codul de procedura penala. (…) Iesirea publica a fostului procuror sef DNA Laura Codruta Kovesi arata ca aceasta chiar crede orwellian ca este mai egala ca altii in fata legii. Ca ea nu poate fi trasa vreodata la raspundere deoarece tot ce a facut este de necontestat, pentru ca ea a luptat cu coruptia iar orice altceva este subsidiar, chiar si incalcarile grosolane ale legii pe care le-a facut in numele luptei anticoruptie, devenita ideologie. (…) Modul legal si discret in care a actionat Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie este contrar modului in care proceda frecvent DNA sub conducerea fostului procuror sef Laura Codruta Kovesi, cand se scurgeau informatii din dosare in presa iar persoana afla din ziare ca e subiect al unei investigatii penale ori ca are calitatea de suspect.

Stiu despre aceasta practica abuziva a DNA, de sub conducerea fostului procuror sef Laura Codruta Kovesi, pentru ca eu insami am aflat din presa ca sunt cercetata penal cu 8 luni inainte de a mi se aduce oficial la cunostinta acest fapt. Impreuna cu mine au mai fost cercetati inca 3 judecatori in acel dosar. Ulterior, dupa ce am fost trimisi in judecata iar dosarul a fost restituit la DNA pentru grave vicii de procedura, toti 4 judecatorii am primit clasare pe motiv ca „fapta nu exista””, a scris pe blogul personal judecătotoarea Florica Roman.

Judecătoarea Florica Roman nu este străină de DNA, ea fiind cercetată de această structură în perioada în care Kovesi o conducea. Aceasta a fost acuzată că ar fi primit foloase necuvenite în schimbul unei decizii favorabile, fiind trimisă în judecată de DNA și suspendată din funcția de judecătoare. Florica Roman a denunțat mai multe nereguli și înscenări, iar instanța i-a dat dreptate parțial, ceea ce a rezultat cu retrimiterea dosarului său la DNA, cu scopul de a fi refăcută ancheta. Oradea a fost, la începutul anului 2014, scena unui scandal public între un avocat și patru judecători, în cadrul unui dosar de tentativă de viol în care făptașul ar fi scăpat de închisoare. Procurorii DNA s-au autosesizat și au demarat o anchetă în cadrul acestui dosar, iar printre magistrații cercetați și apoi trimiși în judecată era și Florica Roman.

Magistrații au fost acuzați că au primit bani și cadouri pentru a admite un act fals de împăcare între părți, printre obiectele ce ar fi urmat să fie primite numărându-se și un ceas cu cuc, pe care ar fi trebuit să îl primească, cu ajutorul unui intermediar, aceeași Florica Roman.

Totuși, judecătoarea a fost repusă în funcție, prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, totul soldându-se cu mai multe acuzații aduse de magistrat la adresa abuzurilor DNA în dosarul său, abuzuri precum presiuni făcute de procurori asupra martorilor pentru a face declaraţii mincinoase, apariţia în presă a unor detalii din dosar înainte ca ea, în calitate de persoană anchetată, să fie informată despre acuzaţiile care i se aduc, încălcarea secretului deliberării, reţinerea dosarului în cameră preliminară cu mult peste perioada permisă de lege și acțiunea ilegală a CSM.

Florica Roman este o apărătoare a PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.