O nouă formă de protest împotriva schimbării Codurilor penale

„Traversăm până câștigăm” este sloganul sub care se desfășoară un nou protest față de modificarea Codurilor penale. Lansată la Brașov, moda blocării unor treceri de pietoni de către grupuri de protestatari prin traversarea repetată a străzii s-a extins rapid.

Vineri seară proteste de acest gen au avut loc la Timișoara, Cluj, Brașov și București.

În Braşov, pentru a doua seară la rând. Oamenii au ales o zonă a oraşului pentru a-şi manifesta nemulţumirile faţă de deciziile luate de Parlament în ultima perioadă. Ei au blocat traficul la ieşirea din oraş spre Predeal, unde au traversat încontinuu strada, timp de o oră. Ulterior, protestatarii au mers spre Spitalul Judeţean Braşov, unde au ţinut un moment de reculgere în memoria lui Călin Farcaş, tânărul care a murit aşteptând un transplant pulmonar.

În Capitală, protestatarii au ales, la ora prânzului, o trecere de pietoni de la ieșirea din oraș, iar, pe seară, s-au regrupat în Piața Victoriei unde au reușit să blocheze total circulația timp de câteva zeci de minute. În mod cu totul excepțional pentru București, șoferii au așteptat cu multă răbdare și s-au declarat solidari cu protestatarii. 

LIVE Protest Piața VictorieiCetățenii transmit un mesaj guvernării actuale că nu sunt de acord cu modificările Codurilor Penale.

Publicată de Rezistența TV pe Vineri, 6 Iulie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *