O nouă furtună se îndreaptă către Tokyo, duminică, la finalul Jocurilor Olimpice

O nouă furtună tropicală ar putea afecta regiunea oraşului Tokyo, duminică, în ultima zi a Jocurilor Olimpice, au indicat vineri organizatorii, fără a anunţat schimbări în programul competiţiilor, scrie AFP.

Agenţia japoneză de Meteorologie a avertizat cu privire la vânturi violente, valuri puternice şi risc de alunecări de teren dar şi inundaţii de-a lungul coastei orientale, de sâmbătă după-amiază până duminică, când furtuna tropicală Mirinae ar trebui să ajungă în regiunea capitalei.

Ceremonia de închidere a JO va avea loc duminică seară şi unele competiţii, în special cele de polo şi gimnastică ritmică, vor avea loc în sală în timpul zilei.

Competiţiile de ciclism pe pistă sunt prevăzute la Shizuoka, în sud-vestul oraşului Tokyo, în timp ce maratonul masculin va începe duminică în oraşul Sapporo, în nordul ţării.

O furtună tropicală numită Nepartak a lovit Japonia săptămâna trecută, obligând organizatorii Jocurilor Olimpice să amâne unele probe de canotaj şi tir cu arcul, dar au profitat de valurile puternice pentru finalele la surf.

Sezonul taifunelor în Japonia se întinde din mai până în octombrie, cu un vârf în august şi septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *