O televiziune turcă difuzează imagini cu bărbaţi care transportă valize şi saci în care susţine că se află corpul jurnalistului Khashoggi

Postul turc de televiziune A Haber a difuzat imagini înregistrate de camere de supraveghere în care apar bărbaţi transportând valize şi saci în care se află, potrivit postului, corpul dezmembrat al jurnalistului Jamal Khashoggi, după ce a fost ucis, la 2 octombrie, în Consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, relatează AFP.

În imagini, care provin de la camere de supraveghere video, apar trei bărbaţi care transportă în total cinci valize şi două pungi mari, închise la culoare, în interiorul reşedinţei consulului saudit, situat în apropiere de consulat.
Potrivit A Haber, care citează surse turce, corpul lui Jamal Khashoggi se află în aceste valize şi saci. Autorităţile turce nu au comentat încă aceste imagini până luni la prânz.

Potrivit postului, valizele şi sacii din imaginile pe care le-a difuzat duminică seara au fost urcate într-un minibuz ce se afla iniţial în faţa consulatului şi care a intrat apoi într-un garaj al reşedinţei consulului.

Tot A Haber susţine că cei trei bărbaţi care intră în reşedinţă descarcă ceea ce se află în minibuz. Vehiculul nu se vede în imaginile difuzate. Reşedinţa consulului şi consulatul au fost percheziţionate de către autorităţile turce la jumătatea lui octombrie.

Alte imobile de la Istanbul şi din apropierea oraşului au fost de asemenea percheziţionate, însă corpul juralistului nu a fost găsit. Potrivit presei turce, anchetatorii au privilegiat o vreme pista unei dizolvări a corpului în acid, după ce a fost dezmembrat.

Editorialistul saudit, un critic al puterii de la Riad, a fost ucis la 2 octombrie de către un comando saudit, în consulatul ţării sale, la Istanbul, unde s-a dus să facă demersuri administrative în vederea căsătoriei sale cu o turcă.

Riadul, după ce a negat o vreme moartea jurnalistului, un colaborator al ziarului american The Washington Post (WP), a sfârşit prin a recunoaşte că a fost ucis într-o ”operaţiune neautorizată” de către stat, efectuată de doi oficiali care au fost destituiţi între timp.

Însă Ankara acuză ”cele mai înalte niveluri” ale statului saudit, iar presa turcă şi americană – dar şi CIA – îl suspectează pe prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, numit şi ”MBS”, că l-a comandat.

https://www.youtube.com/watch?v=TSL3fDFoFsg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *