Ofensivă pe toate fronturile împotriva Procurorului General: Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist cere anchetarea lui Augustin Lazăr

Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist (SSRML) a transmis, vineri, că susţine demersurile mai multor organizaţii ale revoluţionarilor şi foştilor deţinuţi politici care au cerut revocarea procurorul Augustin Lazăr. În plus, instituţia solicită anchetarea procurorului general care ar fi refuzat eliberarea înainte de termen a unor deţinuţi politici de la Aiud.

”Secretariatul de Stat pentru Recunoasterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 a primit numeroase solicitări de a-şi exprima oficial poziţia în privinţa implicării tuturor categoriilor de luptători anticomunişti în cazul Lazăr şi să înceapă de urgenţă medierea posibilului conflict grav între aceştia”, a transmis, vineri, SSRML.

Instituţia a precizat că susţine demersul reprezentanţilor mişcării revoluţionare şi a asociaţiilor foştilor deţinuţi politici care au solicitat revocarea procurorului general Augustin Lazăr.

”Profesorul Man Nistor, din Târgu Mureş, fost deţinut politic, vicepreşedinte al Asociaţiei Deţinuţilor Politici din România îşi exprimă, alături de ceilalţi semnatari, indignarea că în funcţia de procuror general se află persoana care a condus comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Aiud, în anii 1986-1989, structură de represiune şi teroare politică, funcţie din care a refuzat eliberarea luptătorului anticomunist Iulius Filip, încălcând, astfel, demnitatea, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de SSRML.

În plus, reprezentanţii instituţiei au transmis că dosarele istorice, cum este Dosarul Revoluţiei a cărui finalizare a anunţat-o recent Augustin Lazăr, au fost folosite deseori pentru manipularea atenţiei opiniei publice.

”Procurorul general al României, de asemenea, s-a folosit de această problemă gravă pentru a schimba agenda presei în beneficiul imaginii proprii. Concluzia la care au ajuns organizaţiile neguvernamentale este că procurorul general Augustin Lazăr nu avea probitatea etică necesară pentru a se ocupa de Dosarul Revoluţiei. (…) În consecinţă, facem apel la organele abilitate în vederea cercetării faptelor procurorului Augustin Lazăr să urgenteze de măsurile ce se impun, asigurându-le de întreaga noastră disponibilitate. Ne adresăm,totodată, şi noi Societăţii Timişoara pentru a transmite recomandarea de a considera aprecierea în privinţa acordării Premiiului Speranţa”, se mai arată în comunicatul de presă citat.

PSD a declanșat o campanie agresivă prin care încearcă să blocheze menținerea lui AUgustin Lazăr în funcia de Procuror General după ce solicitarea lui Toader de revocare a acestuia din funcție a fost refuzată de președintele Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *