Ofensiva turcă din Siria: Ankara afirmă că nu are de primit lecţii din partea Parisului

Tensiuni între Turcia şi Franţa. Articol preluat de pe site-ul www.agerpres.ro

Ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, a criticat joi avertismentul lansat de către preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, pe tema ofensivei Ankarei în Siria, afirmând că Franţa ”nu are de dat lecţii” Turciei, relatează AFP.

”Franţa, şi nici o altă ţară, nu poate da lecţii Turciei. Ele ştiu foarte bine care este obiectivul acestei operaţiuni”, a declarat Cavusoglu, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor la Ankara.

Turcia a lansat pe 20 ianuarie operaţiunea ”Ramura de măslin” în cantonul sirian Afrin (nord-vest), pentru a alunga din zonă miliţia kurdă Unităţile de apărare a poporului (YPG), considerată ”teroristă” de către Ankara, dar aliată a SUA.

În pofida apelurilor la reţinere, preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a reafirmat marţi că ofensiva nu se va opri ”înainte de eliminarea ameninţării teroriste” de la frontiera turcă, aluzie la YPG, care controlează numeroase teritorii în nordul Siriei.

Preşedintele Macron a avertizat Turcia în legătură cu orice tendinţă de ”invadare” a Siriei.

Continuarea articolului la adresa www.agerpres.ro/politica-externa/2018/02/01/ofensiva-turca-din-siria-ankara-afirma-ca-nu-are-de-primit-lectii-din-partea-parisului–47650

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *