OLAF precizează că a deschis o investigaţie la Metrorex; subiectul, existenţa unor nereguli în legătură cu proiectul Magistralei 5

Investigație a OLAF în privința Magistralei 5 de metrou. Articol preluat de pe site-ul www.agerpres.ro

O echipă a Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) a deschis o investigaţie cu privire la o serie de acuzaţii ce vizează existenţa unor nereguli în derularea proiectului Magistralei 5 de metrou (Drumul Taberei), care beneficiază de finanţare europeană, a confirmat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al OLAF, Silvana Enculescu.

„În cadrul acestei investigaţii, a fost derulată o verificare la faţa locului. Cu toate acestea, având în vedere că investigaţia este în derulare, OLAF nu poate face alte comentarii”, potrivit sursei citate.

În altă ordine de idei, purtătorul de cuvânt al OLAF precizează că nu există un termen fix pentru finalizarea investigaţiei, durata acesteia depinzând de mai mulţi factori.

„Durata depinde de mai mulţi factori, inclusiv complexitatea fiecărui caz, numărul de state şi persoane implicate, amploarea în care serviciile Comisiei şi părţile implicate cooperează şi exercitarea dreptului la apărare”, spune acesta.

Ca exemplu, în anul 2016, durata medie a unei investigaţii a fost de 18,9 luni.

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a efectuat timp de trei zile un control la Metrorex, obiectul fiind Magistrala 5 de metrou, au declarat, joi, pentru AGERPRES, surse din Ministerul Transporturilor.

Potrivit acestora, OLAF a cerut documentele, fără să menţioneze dacă sunt probleme cu acest contract şi fără să spună nimic la sfârşitul controlului, care s-a încheiat miercuri.

Continuarea articolului la adresa www.agerpres.ro/economic/2018/02/01/olaf-precizeaza-ca-a-deschis-o-investigatie-la-metrorex-subiectul-existenta-unor-nereguli-in-legatura-cu-proiectul-magistralei-5–47968

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *