Olanda: Un pensionar a fost ucis în bătaie de nişte adolescenţi aflaţi la „vânătoare de pedofili“

Un şef al poliţiei olandeze a cerut în spaţiul public să fie oprită „vânătoarea de pedofili“ din ţară, după ce un profesor ieşit la pensie, de 73 de ani, a fost ucis în bătaie de nişte adolescenţi. Alte 250 de persoane au fost atacate.

Oscar Dros, unul dintre şefii poliţiei olandeze, a cerut populaţiei să lase autorităţile să îşi facă datoria, pentru că există riscul ca şi alţi oameni să moară în astfel de circumstanţe. El mai spune că în jur de 250 de astfel de incidente au fost raportate până acum — toate aceste persoane au fost atacate. Ameninţările şi hărţuirile au loc şi pe internet. Mai multe grupuri de Facebook au fost create pentru organizarea „vânătorilor de pedofili“.

Atacul din Arnhem este al 250-lea incident în care sunt „vânaţi pedofili“ în Olanda, conform autorităţilor.
Nişte adolescenţi din Arnhem au pornit o „vânătoare de pedofili“ după ce au citit despre astfel de întâmplări în alte zone ale Olandei.

Bărbatul de 30 de ani, fost profesor, a fost chemat pentru relaţii sexuale pe un chatroom dedicat persoanelor gay. Autorităţile au declarat că acesta ştia că urma să se întâlnească cu o minoră.
Adolescenţii l-au urmărit şi l-au bătut cu brutalitate, iar bărbatul a murit apoi la spital.

Primarul oraşului Arnhem a spus că această crimă a avut un impact negativ asupra comunităţii. Vecini şi foşti elevi ai victimei au mers la ceremonia de comemorare săptămâna trecută.

Avocatul băiatului de 15 ani, iniţiator al „vânătorii de pedofili“, spune că acestuia i-a venit ideea pentru că „se plictisea din cauza carantinei“. El spune că nu a participat personal la atac.

Şapte adolescenţi au fost arestaţi, şase dintre ei sunt minori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *