Olguța nu îl iartă pe Cuc că a ajuns ministrul Transporturilor în locul ei! A votat pentru demiterea ministrului la moțiunea Opoziției

Deputaţii PSD Lia Olguţa Vasilescu, Nicuşor Halici şi Damian Florea au votat pentru moţiunea simplă prin care partidele de Opoziţie cereau demisia ministrului Transporturilor Răzvan Cuc, intitulată „Mandatul ministrului Cuc cu numărul trei, este unul de nota 3”.

Potrivit votului electronic înregistrat pe site-ul Camerei Deputaţilor, aceştia au fost singurii deputaţi PSD care au votat cu „da”, din totalul de 120 de parlamentari ai partidului condus de Liviu Dragnea care au votat la moţiunea simplă. Un număr de 117 deputaţi ai PSD au votat „nu” la moţiunea prin care Opoziţia cerea demisia ministrului Transporturilor, transmite Mediafax.

Lia Olguţa Vasilescu este consilierul premierului Viorica Dăncilă pe domeniul Transporturilor şi purtătorul de cuvânt al PSD. Anul trecut, în urma unei remanieri Guvernului PSD, Olguţa Vasilescu a fost propusă pentru portofoliul Transporturilor, dar a fost refuzată de preşedintele Klaus Iohannis.

Totodată, din grupul total al deputaţilor PNL, 68 la număr, au votat fost prezenţi doar 52, iar 51 de liberali au votat cu „pentru” moţiunea simplă. De asemenea, de la grupul USR al Camerei Deputaţilor care numără în total 27 de membrii, au votat „da” 22 de parlamentari USR.

Olguța Vasilescu, fost parlamentar PRM, trecut la PSD și devenit om de bază al lui Dargnea, a fost propusă ministrul al Transporturilor, dar a fost refuzată de președintele Iohannis. Ulterior, PSD a propus ca Vasilescu să preia Ministerul Dezvoltării, dar și această propunere a fost respinsă de Iohannis, iar Vasilescu a rămas în afara Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *