Olguţa Vasilescu, sancţionată de CNCD cu avertisment, pentru o declaraţie despre Iohannis: “Ca neamţ, să vorbeşti despre gazare, trebuie să ai mult curaj”

Lia Olguta Vasilescu participa, ca fost primar al Craiovei, vineri 11 August 2017, la inaugurarea Complexul Water Park. REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis sancţionarea Olguţei Vasilescu cu avertisment pentru o declaraţie făcută la adresa președintelui Klaus Iohannis: ”ca neamţ, să vorbeşti despre gazare, trebuie să ai mult curaj”,

Senatorul Vlad Alexandrescu, unul dintre cei care a sesizat instituţia după această declaraţie, spune că ”poate nu e destul”, pentru că ”România pe care ne-o dorim nu închide ochii la discriminare şi discursul urii”. Mai mult, el consideră că și electoratul ar trebui să o sancționze pe Olguța Vasilescu.

”În sfârşit, CNCD a decis sancţionarea Olguţei Vasilescu pentru declaraţia ei stupefiantă despre etnicii germani. ‘Ca neamţ, să vorbeşti despre gazare trebuie să ai mult curaj’, spunea ea despre Klaus Iohannis, imediat după 10 august. Aceeaşi Olguţa Vasilescu care în anii 2000 aducea elogii mareşalului Ion Antonescu la tribuna Camerei Deputaţilor. La sesizarea mea şi a unor colegi parlamentari din USR, Consiliul Naţional contra Discriminării a sancţionat-o cu un avertisment. Poate că nu e destul şi nici nu va fi destul dacă nu va exista şi o sancţiune a societăţii şi electoratului. Pentru că România pe care ne-o dorim nu închide ochii la discriminare şi discursul urii. Ci, îl condamnă ferm” ”, a scris, luni seară, pe Facebook, senatorul Vlas Alexandrescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, în 24 august 2018, că este „inadmisibil şi incalificabil” că „Guvernul PSD a bătut şi a gazat oamenii” în Piaţa Victoriei, dar că nu vrea să se pronunţe până când nu vor exista „concluzii mai amănunţite” din partea anchetatorilor.

În aceeaşi zi, Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii la momentul respectiv, a criticat declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, afirmând: ”Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *