OMS le cere persoanelor vaccinate să poarte în continuare masca de protecție. Tulpina Delta se răspândește tot mai mult

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează persoanele imunizate cu schemă completă că nu ar trebui să se simtă în siguranță doar pentru că au făcut ambele doze de vaccin și le recomandă acestora să poarte în continuare masca de protecție, să păstreze distanța socială și să respecte măsurile de siguranță anti-Covid, deoarece varianta Delta, extrem de contagioasă, se răspândește rapid pe tot globul, scrie CNBC.

„Oamenii nu se pot simți în siguranță doar pentru că au făcut cele două doze de vaccin. Încă trebuie să se protejeze”, a declarat Mariangela Simao, director adjunct al OMS pentru accesul la medicamente și produse de sănătate, menționează sursa citată.

„Vaccinul singur nu va opri transmiterea. Oamenii trebuie să continue să folosească măștile în mod constant, să fie în spații ventilate, să păstreze igiena mâinilor, distanțarea fizică, să evite aglomerația. Acest lucru continuă să fie extrem de important, chiar dacă sunteți vaccinat, atunci când există o transmisie comunitară”, a adăugat acesta.

Oficialii OMS au precizat că recomandă aceste măsuri persoanelor vaccinate, deoarece o mare parte din populația lumii este nevaccinată și variantele extrem de contagioase, cum ar fi Delta, se răspândesc în multe țări, provocând focare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *