Omul de casă al penalilor Dragnea şi Vâlcov, vizat de procurori pentru sute de milioane de euro sifonate către PSD!

Fostul șef al Comisiei Naționale de Prognoză și al Fondului de Dezvoltare și Investiții (FDI), Ion Ghizdeanu, este vizat de o anchetă de fals legată de alocarea unor împrumuturi pentru autoritățile locale.

Ghizdeanu este considerat omul cheie al cuplului Dragnea-Vâlcov în implementarea politicilor economice. În timpul guvernării PSD, Comisia de Prognoză a primit puteri sporite, fiind instituția care trebuia să împartă banii pentru primari din FDI, dar și instituția care se ocupa de realizarea proiectelor de infrastructură în parteneriat public privat.

Neregulile investigate acum de procurorii de la Parchetul Sectorului 1 sunt legate de perioada septembrie-noiembrie 2019, adică cea de la finalul guvernării PSD.

Ion Ghizdeanu este bănuit că ar fi falsificat evaluările unor proiecte depuse de autorități locale.

În cadrul acestei anchete s-au ridicat documente de la mai multe primării din județul Olt.

Aproape 80% dintre programele finanţate şi dezvoltate prin FDI mergeau către social-democraţi.

Judeţele fruntaşe în obţinerea banilor erau Neamţ – 625 milioane de lei, Dolj – 537 milioane de lei, Buzău de unde provine actualul preşedinte al PSD Marcel Ciolacu – 512 milioane de lei, Olt şi Timiş.

Premierul Ludovic Orban l-a demis în 6 noiembrie pe Ghizdeanu, de la conducerea Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză.

În timpul guvernului PSD, Ghizdeanu a ajuns să negocieze în numele României contracte importante pentru infrastructură, precum autostrada Ploiești-Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *