Omul lui Dragnea de la Inspecția Judiciară se vrea șef la Investigarea magistraților! Stan critică legislația

Gheorghe Stan, adjunctul Inspecției Judiciare, și unul dintre magistrații pentru care liderul PSD, Liviu Dragnea, a făcut presiuni asupra lui Tudorel Toader pentru a da o Ordonanță prin care să fie menținut în funcție, candidat la funcția de procuror șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, susține, în prezentarea proiectului de management, că printre amenințările la adresa activității acestei structuri sunt campaniile de presă privind anumite dosare cu magistrați care ar constitui factori de presiune asupra procurorilor care fac investigațiile. De asemenea, Stan s-a referit și la frecvența modificărilor legislative din ultima perioadă.

„Ca ameninţări, am identificat, zic eu, acele campanii de presă care au ca obiect dosare în care se investighează fapte comise de magistraţi – noi oricum suntem subiecţi procesuali de interes mediatic – şi care pot constitui, zic eu, posibili factori psihologici de presiune asupra procurorilor care efectuează, investighează fapte comise de magistraţi. De asemenea, existenţa unui sentiment de insecuritate în ceea ce priveşte protecţia imaginii procurorului şi a activităţii acestuia şi a persoanei sale. Şi, de asemenea, fluctuaţia şi frecvenţa ridicată a modificărilor legislative din ultima perioadă care îngreunează asimilarea şi punerea lor coerentă şi clară în practică şi într-un timp cât mai scurt”, a declarat Gheorghe Stan.

Gheorghe Stan a vorbit și despre abuzuri comise de procurori deși, până în prezent, nu s-a dovedit niciun caz în acest sens.
Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie şi-a început activitatea pe 23 octombrie, având competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *