Omul lui Dragnea de la șefia Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, primește de la Guvern posturi în plus ca să poată să hărțuiască și mai bine judecătorii care nu țin cu penalii

Numarul maxim de posturi ale Inspectiei Judiciare se suplimenteaza cu 6 posturi, de la 111 posturi la 117 posturi, potrivit unei Hotarari de Guvern publicate joi, 30 iulie, in Monitorul Oficial și citat de ziare.com.

HG nr. 587 din 22 iulie 2020 privind suplimentarea numarului maxim de posturi ale Inspectiei Judiciare este semnata de premierul Ludovic Orban si contrasemnata de Cristian Tudor Bacanu- secretar de stat in MJ, Gheorghe Pecingina- secretar de stat in Ministerul Finantelor si de ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Inspectia Judiciara este singura institutie abilitata sa ancheteze abaterile disciplinare ale magistratilor, rolul sau fiind oarecum similar cu al Parchetului. Ancheta disciplinara incepe ca urmare a unei sesizari pe care o poate face oricine sau prin autosesizarea IJ.

Sustinut de Toader si Dragnea

Institutia este condusa de judecatorul Lucian Netejoru din 2015. In perioada guvernarii PSD_ALDE, Inspectia Judiciara a devenit un adevarat brat armat al fostului ministru al Justitiei, Tudorel Toader, impotriva magistratilor critici sau incomozi.

In martie 2019, Lucian Netejoru a fost numit pentru al doilea mandat la sefia Inspectiei Judiciare.

Asta dupa ce in septembrie 2018, lui Netejoru i-a expirat mandatul de trei ani, dar a ramas in functie interimar si a condus in continuare Inspectia Judiciara in baza unei ordonante de urgenta (OUG 77/2018 pentru completarea art.67 din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturi) promovate de Tudorel Toader.

La vremea respectiva, liderul PSD, Liviu Dragnea, a solicitat ca aceasta ordonanta sa intre in vigoare cat mai rapid. El a dat de inteles ca ar fi trebuit sa treaca actul normativ fara avizul CSM, ceea ce s-a si intamplat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *