Omul lui Dragnea vrea șefia secției care va cerceta magistrați!

dav

Actualul inspector-șef al Inspectiei Judiciare, Gheorghe Stan, unul dintre protejații liderului PSD, Liviu Dragnea, și-a depus candidatura pentru funcția de șef al Secției de anchetare a magistraților.

Pe 19 noiembrie a fost ultima zi de depunere a candidaturilor, iar pe 26 noiembrie,vor fi anunțați candidații care îndeplinesc condițiile legale de participare la concurs. Ulterior, până pe 7 decembrie se pot face contestații, iar apoi va fi afișată lista cu rezultatele finale. În perioada 3-10 ianuarie vor avea loc probele și interviul final.

Gheorghe Stan a intrat in atenția opiniei publice când a izbucnit scandalul înregistrărilor în care inspectorul judiciar Mihaela Focică îi mărturisește că ar fi fost presată să părăsească echipa de control de la DNA.Ulterior, mandatul lui Gheorghe Stan și a șefului său, Lucian Netejoru, la Inspecția Judiciară au expirat, însă Liviu Dragnea a făcut presiuni asupra ministrului Justiției, Tudorel Toader, să dea o Ordonanță de Urgență prin care să-i mențină pe cei doi la conducerea instituției. Toader s-a conformat și a emis documentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *