Onea Se Luptă Să Revină La Unitatea De Elită A DNA!

Fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, se zbate s scape de dosarul penal şi să revină la Unitatea de Elită. El a depus o plângere la Inspecția Judiciară împotriva procurorului de la Parchetul General, Elena Iordache, care îl anchetează, susţinând că aceasta îi încalcă drepturile.

De altfel, Onea a recuzat-o pe procuroarea Elena Iordache, însă solicitatea i-a fost respinsă. Lucian Onea are şi control judiciar şi a fost suspendat din magistratură de către CSM. El este acuzat că ar fi falsificat probe în mai multe dosare avute în cercetare la DNA Ploieşti şi că ar fi apelat la tehnici abuzive de anchetă. Scandalul a început după ce fostul deputat Vlad Cosma şi sora sa Andreea Cosma au depus plângere la Parchetul General.

Procurorul șef interimar al DNA a decis preluarea tuturor dosarelor privindu-i pe frații Cosma, Andreea și Vlad, dar și pe tatăl lor, Mircea Cosma, de la structura teritorială din Ploiești, după ce procurorul de caz Lucian Onea a fost suspendat din funcție, ca urmare a plasării sale sub control judiciar.

Ca urmare a efectuării controlului dispus la Serviciul Teritorial Ploiești, au fost identificate dosarele penale în care procurorii din cadrul Serviciului desfășoară activitatea de urmărire penală în cauze care privesc, indiferent de calitatea lor procesuală, pe Vlad Cosma, Andreea Cosma și Mircea Cosma.

Cu referire la aceste dosare, în contextul punerii în mișcare a urmăririi penale și al dispunerii măsurii controlului judiciar, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, față de fostul șef al Serviciului Teritorial Ploiești, procurorul Onea Lucian Gabriel, și pentru a nu exista suspiciuni cu privire la imparțialitatea procurorilor care efectuează urmărirea penală în dosarele respective, procurorul șef al DNA Anca Jurma a dispus preluarea de către Structura centrală a acestor dosare. Dosarele preluate urmează a fi repartizate procurorilor în vederea soluționării”, arată DNA central.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.