Onea Și Negulescu, Față În Față La Parchetul General

Fostul șef al DNA Ploiești Lucian Onea și procurorul suspendat Mircea Negulescu s-au prezentat în această dimineață la Parchetul General, unde s-a declanșat acțiunea penală împotriva lor. De altfel, astăzi, Lucian Onea așteaptă răspuns la solicitarea de recuzare a procurorului de caz Elena Iordache. Este foarte posibil ca cei doi să fie puși sub control judiciar.

Conform Parchetului General, procurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu de la DNA Ploiești sunt urmăriți penal, fiind suspectați că în perioada aprilie – mai 2015 ar fi constrâns o persoană (Vlad Cosma – n.r.) să întocmească în fals o sesizare și documente care să susțină cele reclamate în conținutul acesteia, iar actele falsificate au fost expediate DNA Ploiești și folosite drept probe în două dosare penale.

„Procurori ai Secției de Urmărire Penală și Criminalistică efectuează acte de urmărire penală față de suspecții Negulescu Mircea și Onea Lucian sub aspectul participației improprii, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare (art. 52 rap. la art. 48 Cod penal rap. la art. 268 alin. 2 Cod penal), arătau procurorii.

În fapt, procurorii au reținut că, în perioada aprilie – mai 2015, suspecții Negulescu Mircea (la data săvârșirii faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești) și Onea Lucian (procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești) ar fi determinat o persoană, prin constrângere, să întocmească în fals o sesizare și documente care să susțină cele reclamate în conținutul acesteia”, a transmis, printr-un comunicat de presă, Parchetul Instanței Supreme.

Declanșarea acțiunii penale împotriva fostului șef Lucian Onea de la DNA Ploiești aruncă instituția în aer. Procurorul șef interimar al DNA, Anca Jurma, a cerut un control amănunțit a tuturor dosarelor de la structura din Ploiești în care apar Vlad Cosma, Andreea Cosma și Mircea Cosma. De asemenea, vor fi verificate toate măsurile luate de Onea în aceste cauze, dar și de fostul său subaltern, Mircea Negulescu, zis Portocală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.