Onea și „Portocală”, suspendați din Magistratură la doar o zi după ridicarea interdicției

Secția pentru Procurori a CSM i-a suspendat din nou din magistratură pe procurorii Unității de Elită a DNA, Lucian Onea și Mircea Negulescu, zis Portocală. Măsura vine la doar o zi după ce tot CSM le-a permis să își reia activitatea.
Între timp însă procurorul de caz a celor doi a decis prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar împotriva lor. Printre interdicțiile impuse este și cea a practicării profesiei de procuror.

Parchetul General a decis cercetarea celor sub control judiciar pentru inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă, fiind acuzaţi că l-ar fi constrâns pe fostul deputat Vlad Cosma să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi liste cu alegători din Republica Moldova, din care să rezulte că oamenii ar fi primit bani drept „mită electorală”.

„În anul 2015, inculpaţii procurori Onea Lucian (procuror şef în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti) şi Negulescu Mircea (la data faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curte de Apel Ploieşti) au determinat prin constrângere un martor (ameninţându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia într-o cauză penală) să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti”, susține Parchetul general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *