Onțanu a rămas cu șpaga pentru că Borcea s-a trezit târziu că a dat-o!

După aproape 500 de zile judecătorul de la Curtea de Apel București care a decis achitarea fostului primar al sectorului 2, Neculai Onțanu, a motivat decizia. Magistratul arată că există dovezi cerece că Neculai Onțanu a luat șpaga pentru care a fost arestat preventiv și trimis în judecată însă el nu mai poate fi tras la răspundere întrucât faptele au fost denunțate foarte târziu, iar procurorii n-au reținut forma agravantă a infracțiunii.

Șpaga a constat în două terenuri în centrul Capitalei, iar faptele au fost denunțate de Cristian Borcea în perioada în care era încarcerat în dosarul Transferurilor. Unul dintre terenuri a ajuns la Gabriel Oprea.

„Așadar, în ceea ce privește acuzația referitoare la acceptarea promisiunii, urmată de pretinderea și primirea folosului material de către inculpatul Onțanu Neculai, cu ajutorul persoanelor interpuse Radu Loredana-Claudia și Radu Aurel, în schimbul urgentării soluționării dosarului de retrocedare privindu-l pe Ionescu Ioan Tudor (beneficiarii în fapt Borcea Cristian și Dobrescu Dragoș), Curtea constată că probatoriul administrat a dovedit, dincolo de orice îndoială rezonabilă, vinovația inculpaților la comiterea infracțiunii de luare de mită în forma autoratului – Onțanu Neculai, respectiv complicității-Radu Loredana-Claudia și Radu Aurel”, arată în motivare judecătorul.

Decizia a fost contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă instanța nu poate decât să constate definitiv prescrierea faptelor.

În acest dosar, Neculai Onțanu a fost arestat 6 luni, iar Gabriel Oprea nici măcar nu a fost audiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *