ONU anunță o scădere a prețului alimentelor, în lume, pe fondul livrării de cereale ucrainene

Pe fondul rapoartelor privind livrarea de cereale ucrainene către țările dezvoltate, ONU constată o scădere a prețurilor la alimente în lume, a declarat marți, în cadrul unui briefing, reprezentantul oficial al secretarului general al ONU, Stephane Dujarric.

Răspunzând la o întrebare referitoare la rutele navelor cu cereale, care sunt trimise în principal în țările dezvoltate, reprezentantul biroului secretarului general al ONU a menționat că „este vorba despre tranzacții comerciale”.

În același timp, el a reamintit că Programul alimentar mondial al ONU intenționează să furnizeze cereale pentru nevoi umanitare din porturile din Ucraina.

„Dar să nu uităm impactul notabil pe care această tranzacție l-a avut asupra prețurilor mondiale la alimente”, a spus Dujarric.

El a reamintit că, anterior, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a anunțat o scădere a prețurilor mondiale la alimente în luna iulie, inclusiv la grâu, care, potrivit FAO, a fost parțial rezultatul unui acord privind cerealele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.