Operaţiune antiteroristă la Barcelona

Cel puţin o persoană a fost arestată marţi în cadrul unei operaţiuni antiteroriste la Barcelona şi într-un oraş din apropiere, informează AFP, citând un purtător de cuvânt al poliţiei regionale catalane.

„Sunt planificate mai multe arestări. Pentru moment, una singură a fost confirmată, la Igualada“, un orăşel situat la aproximativ 60 km vest de Barcelona, a precizat acelaşi purtător de cuvânt.

Poliţia regională Mossos d’Esquadra a lansat această operaţiune ‘antiteroristă’ în jurul orei locale 06:00 (05:00 GMT), procedând la şase percheziţii la Barcelona şi Igualada, dintre care majoritatea în centrul capitalei catalane. Peste 100 de angajaţi au fost mobilizaţi la această operaţiune.

Conform unor media locale, obiectivul operaţiunii vizează destructurarea unei celule jihadiste care ar intenţiona să comită un atentat, informaţie ce nu a fost confirmată de poliţia regională.

Barcelona a fost în stare de alertă în perioada sărbătorilor de iarnă, după un avertisment al autorităţilor americane referitor la riscul unui atac terorist.

Oraşul a fost ţinta unui atentat la 17 august 2017, când un marocan de 22 de ani a intrat în plină viteză cu camioneta la volanul căreia se afla în pietonii care se plimbau pe renumita arteră turistică Las Ramblas, ucigând 14 persoane. Apoi a fugit la bordul unei maşini furate, după ce l-a ucis pe şofer. Câteva ore mai târziu, cinci dintre complicii săi i-au imitat atacul, intrând în pietoni pe o faleză a staţiunii balneare Cambrils, unde au înjunghiat mortal şi o femeie. Acest atac dublu a fost revendicat ulterior de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *