Operațiunea de evacuare a copiilor blocați în peștera din Thailanda. Șase dintre micuții fotbaliști, aduși la suprafață

Şase copii dintre cei 12 captivi într-o peşteră din nordul Thailandei ar fi fost deja aduşi la suprafaţă, conform Reuters.  Am primit informaţia că şase dintre ei au ieşit din peşteră”, a declarat pentru Reuters unul dintre coordonatorii echipei de salvare.

Treisprezece scafandri străini şi cinci membri ai trupelor de elită din Marina thailandeză încearcă să îi aducă la suprafaţă pe ceilalţi copii – cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani – parcurgând pasaje înguste şi inundate, în care un fost scafandru din Marina thailandeză şi-a pierdut viaţa în cursul zilei de vineri.

Un elicopter i-a preluat pe unii dintre băieţii care au ieşit din peşteră şi i-a transportat în oraşul Chiang Rai, unde au fost duşi cu ambulanţe la spitalul local.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat pe Twitter că guvernul său lucrează îndeaproape cu guvernul thailandez pentru a ajuta la evacuare.

Participanţii la misiunea de salvare au precizat că tinerii vor fi scoşi din peşteră „unul câte unul” şi că operaţiunea ar putea să dureze „două-trei zile”.

Fiecare copil este însoţit de doi scafandri, în rândul cărora se află mai mulţi experţi internaţionali. Averse aduse de ploile musonice au căzut duminică în regiunea în care se află peştera Tham Luang, în nordul provinciei Chian Rai, iar meteorologii prognozează furtuni pentru săptămânile următoare, sporind riscurile cu care se confruntă echipele de salvare, aflate într-un veritabil „război cu vremea şi cu timpul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *