Opoziția în ALERTĂ: Se cere revocarea recursului compensatoriu pentru criminali, violatori și tâlhari!

Valul de violențe cauzat de promovarea recursului compensatoriu de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, a dus la un val de reacții negative, iar Opoziția cere retragerea legii care într-un an a dus la peste 200 de crime, violuri și tâlhării. Astfel, deputatul PNL, Florin Roman, a declarat cî imediat ce va începe sesiunea parlamentară va solicita revocarea legii.

Deputatul PNL Florin Roman a anunţat că la începutul sesiunii parlamentare va depune un proiect de lege care le va interzice criminalilor, violatorilor şi tâlharilor să mai beneficieze de recursul compensatoriu.

„Voi depune la începutul sesiunii parlamentare un proiect de lege pentru ca cei care comit infracţiuni cu violente, crime, tentative de crima, tâlhărie sau viol sa nu mai beneficieze de predeverile Legii 167/2017, privind regimul compensatoriu. Aproape 11.000 de infractori au fost eliberaţi mai devreme. 700 s-au reîntors deja în puşcării. Circa 200 de romani au căzut victime din nou violentelor acestor recidivişti, care in libertate au comis crime, tentative de crime, violuri sau tâlharii”, a declarat Roman.

În ultime două săptămîni, recidiviști eliberați în baza recursului compensatoriu au comis două crime, un viol și o tâlhărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *