Opoziția parlamentară pentru că a ratat șansa de a desemna un judecător la CCR

Deputati PNL semnalizeaza cu un deget in jos, in timpul sedintei de plen a Camerei Deputatilor in care se voteaza modificarile legilor Justitiei, in Palatul Parlamentului din Bucuresti, luni, 11 decembrie 2017. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

În Camera Deputaților, PSD_ALDE au o majoritate fragilă. Fără voturile UDMR și ale minorităților, nu pot trece nimic și nici impune oameni în pozițiile pentru care este nevoie de vot.

Teoretic, pentru că practic, marți, PSD-ALDE au dovedit că pot să impună tot ceea ce doresc. Cum e posibil așa ceva când nu mai au suficienți deputați? Simplu, profitând de divergențele dintre PNL și USR.

Lupta din sânul Opoziției pare mai înverșunată decât cea împotriva PSD. Pentru PNL este explicabil pentru că USR îi fură electoratul și îi subminează constant poziția de lider al luptei anti-PSD. În plus, că ne palce sau nu, trebuie să admitem că în interiorul PNL există destui oameni care se bucură sincer de succesul PSD împotriva justiției pentru că, prin ricoșeu, scapă și ei de problemele penale pe acre le au. Și nu sunt puțini. La rândul lor, cei de la USR țin să arate că sunt total independenți și nu la remorca PNL, iar din acest motiv resping orice idee de colaborare.

Așa se face că Giani, procurorul controlat de Dragnea prin intermediul Oanei Hăineală, a fost numit la CCR cu 97 de voturi, iar candidatul PNL, Ioan Cupșa a obținut 63, în timp ce cel al USR 25 de voturi. Dacă voturile PNL și USR ar fi mers către aceeași persoană ar fi avut 88 de voturi. Adevărat, le mai lipseau 10, dar UDMR, Pro-România și minoritățile puteau negocia. Așa, PSD a câștigat pe linie!

Unde și PNL și USR greșesc este calculul pe termen mediu. Chiar dacă PSD va pierde, formal, alegerile și nu va mai avea Guvernul, PSD va rămâne la putere prin oamenii pe acre i-a impus în toate instituțiile.

Dragnea nici nu va mai avea nevoie de Guvern când problemele economice vor ieși de sub preș, dar va controla CCR – are 5 judecători din 9 -, Curtea de Conturi, CSM. Vor urma Parchetele și BNR. De ce să te bați să stai la guvernare când poți sabota totul fiind în opoziție?

În plus, Dragnea a scăpat, în realitate, de probleleme penale, iar ca lider al opoziției care a încercat să facă totul pentru oameni dar a fost înlăturat de la putere de forțele oculte poate să joace mult mai bine la prezidențiale. Nu e un joc nou, Guvernul Cioloș fiind fix un astfel de joc.

Viziunea scurtă a opoziției îi va costa scump, da rnu doar pe ei. Ne va costa pe noi toți, iar asta pare că nu interesează pe nimeni din moment ce politicianismul ieftin și de paradă este cela care dictează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *