Oprea zice că se înghesuie lumea la UNPR: ‘În ultimul timp au venit peste 50.000 de membri de partid noi’

Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) este în plin proces de reorganizare şi, potrivit declarațiilor liderului său, Gabriel Oprea, lumea se înghesuie să se înscrie în formațiunea sa politică. El a mai declarat că, în aceste condiții, speră să obțină un rezultat onorabil la europarlamentare.

„Suntem într-un proces de reorganizare a partidului. (…) Suntem singurul partid care ne-am ţinut de cuvânt şi nu am trădat niciodată, iar în ultimul timp au venit peste 50.000 de membri de partid noi, dintre care foşti militari, poliţişti, jandarmi, pompieri, rezervişti. Ne pregătim pentru alegerile europarlamentare, (…) trebuie să strângem peste 200.000 de semnături valide. Ne organizăm, creştem numărul membrilor în toate organizaţiile, ne mişcăm milităreşte ca să spun aşa. (…) Acum România este pe un drum greşit şi avem nevoie de solidaritate, de unitate, de a creşte imaginea României în Europa. (…) Ne propunem să facem o figură onorabilă la europarlamentare, în iunie vom stabili pe cine sprijinim la preşedinţia României şi ne propunem să ajungem la nivelul care am fost în 2015, un an în care UNPR era peste 15% . Ne dorim să avem o participare cât mai bună la alegerile locale din 2020 şi să intrăm în Parlamentul României”, a declarat Gabriel Oprea, sâmbătă, la Borșa, într-o conferință de presă prilejuită de Reuniunea Regională a organizaţiilor UNPR din Regiunea VI Nord-Vest Transilvania, potrivit agerpres.ro.

În perspectiva alegerilor din anul 2020, UNPR nu exclude nicio alianţă politică, însă partidul intenţionează să devină un pol de forţă pentru a putea negocia.

La rândul său, secretarul general al UNPR, Nuţu Fonta, a admis că lipsa din partid timp de aproape doi ani, din cauza problemelor în justiţie, a lui Gabriel Oprea a creat temporar o undă de nesiguranţă printre unii membri care au ales să părăsească partidul, însă o mare parte au revenit în cadrul UNPR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *