Oprișan îi mai dă o palmă lui Dragnea: OUG pe justiție trebuie modificată

Baronul de Vrancea, Marian Oprișan, are, din nou, o părere diferită de a lui Dragnea și susține că este nevoie de corectarea OUG care vizează justiţia, astfel încât să intre în în nota legală şi constituţională, afirmând că Secţia pentru anchetarea magistraţilor trebuie să fie în subordinea procurorului general.

„Întotdeauna este o linie roşie. Cert este că, nu mă refer aici la mesajul domnului Timmermans, ci eu mă refer la voinţa PSD, cel puţin în ceea ce priveşte justiţia din România, asupra faptului că justiţia trebuie să fie independentă. Dar o spun cu toată responsabilitate, abuzurile magistraţilor trebuie pedepsite, aşa cum sunt pedepsite toate abuzurile din România”, a declarat Marian Oprişan, preşedintele PSD Marian Oprişan întrebat fiind de mesajul lui FransTimmermans către PSD că există o linie roşie peste care nu se poate trece.

„Dacă o să observaţi, nu toate asociaţiile împărtăşesc acelaşi punct de vedere şi atunci trebuie spus cât se poate de clar, ce nu este independent, ceea ce a făcut Monica Macovei, ceea ce a făcut Raluca Prună sau ceea ce a făcut Guvernul PSD?”, a mai declarat Oprişan.

Chestionat cu privire la Secţia de anchetă a magistraţilor şi faptul că aceasta a ieşit de sub autoritatea procurorului general, Oprişan consideră că aceasta ar trebui rectificată.

„După părerea mea, acest aspect, ca şi ceea ce s-a întâmplat cu DNA la un moment dat, trebuie reglementat, pentru că toate secţiile de procurori din România trebuie să fie sub Ministerul Public, sub procurorul general. (…) Eu cred că această OUG trebuie pusă în nota legală şi constituţională. Eu cred că secţia pentru anchetarea magistraţilor trebuie să rămână componentă a Ministerului Public şi să fie sub jurisdicţia procurorului general ca să poată exista control ierarharhic”, a mai spus vicepreşedintele PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *