Opriţa, despre protestatarii de la Floreasca: Cred că, înainte de a protesta, colegii trebuie să ia act de rezultatele acestei anchete interne!

Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, a declarat că medicii care au anunțat că întrerup activitatea după ce medicul Mircea Beuran a fost demis de la șefia Secției de Chirurgie au dreptul să protesteze, însă orice astfel de manifestare trebuie să respecte prevederile legale.

„Persoanele care au semnat acest lucru au dreptul să protesteze și nimeni nu le îngrădește dreptul de a protesta. Mai departe, nu cunosc faptul că ar fi spus că întrerup lucrul. Atragem atenția că orice manifestare de protest trebuie să respecte prevederile legale și litera legii. Cred că, înainte de a protesta, colegii trebuie să ia act de rezultatele acestei anchete interne și despre modul în care s-au petrecut faptele ca atare”, a declarat dr. Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Precizările vin după ce mai mulți medici din Spitalul Floreasca au anunțat că protestează față de demiterea de la șefia Secției de Chirurgie a medicului Mircea Beuran. Aceștia au spus că, „pentru a se proteja reciproc”, vor întrerupe activitatea și vor asigura asistența medicală numai pentru urgențe.

„Dorim să semnalăm că situația spitalului este extrem de gravă și că această situație se poate repeta în fiecare zi oricărui medic care își desfășoară activitatea în spital. În aceste condiții, medicii au decis întreruperea activității atât în interesul nostru, cât și al pacienților, pentru a ne proteja reciproc. Vom asigura asistența medicală numai pentru urgențele majore conform legislației în vigoare”, spun medicii.

Ministerul Sănătății a anunțat, astăzi, că că Mircea Beuran a fost demis de la șefia Secției de Chirurgie din Spitalul Floreasca, după ce cercetarea efectuată de conducerea unității arată femeia a ars din cauza unei erori umane a echipei operatorii. Medicii, asistentele și spitalul au primit amenzi de 30.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.