Opt copii au fost eliberaţi din peştera din Thailanda unde erau captivi. Au mai rămas patru și antrenorul

Puşcaşii marini thailandezi au confirmat că încă patru băieţi au fost scoşi luni din peştera în care erau captivi de peste două săptămâni, scrie The Guardian.

Ei se alătură celor patru salvaţi duminică, în prima fază a operaţiunii.

În peşteră au mai rămas în prezent patru copii şi antrenorul lor, Ekapol Chantawong. Identităţile celor salvaţi nu au fost confirmate.

Misiunea de salvare ar fi fost suspendată pentru moment, relatează CNN, citând surse. Informaţia nu a fost confirmată oficial. Însă, având în vedere că operaţiunea de duminică a fost suspendată după aducerea la suprafaţă a primului grup de patru copii, după care au fost necesare noi pregătiri şi noi rezerve de oxigen, este de aşteptat ca autorităţile să anunţe că misiunea va fi reluată după o pauză de câteva ore.

Şeful misiunii de intervenţie, Narongsak Osatanakorn, declara ieri după prima reuşită semnificativă a operaţiunii că pentru următoarea fază este nevoie de un interval de 10-20 de ore în care să se facă toate pregătirile necesare. Acesta a mai explicat că salvatorii nu vor depăşi acest interval şi că înainte de a se trece la următoarea etapă trebuie luaţi în considerare toţi factorii.

Copiii salvaţi ieri au trebuit să parcurgă 1 kilometru pe sub apă, primul ieşind din peşteră la ora locală 17.40. P În operaţiunile de salvare de ieri au fost implicaţi, în total, 50 de scafandri din străinătate şi 40 de scafandri thailandezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *