Opt rachete ruseşti au distrus Aeroportul Viniţa. Zelenski: Închideţi cerul deasupra Ucrainei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a condamnat distrugerea totală a aeroportului civil din orașul Viniția, la sud-vest de Kiev, de opt rachete rusești Într-un videoclip postat pe rețelele de socializare, el își repetă și pledoaria către liderii mondiali pentru o zonă de interdicție aeriană.„Atacul brutal şi nemilos cu rachete a lăsat aeroportul complet distrus. Ei (ruşii) continuă să ne distrugă infrastructura, viaţa noastră, pe care noi, părinţii noştri, bunicii noştri, generaţii de ucraineni (…) am construit-o” , a adăugat preşedintele Ucrainei.

„Repetăm ​​în fiecare zi – închideţi cerul deasupra Ucrainei. (…) Vă rog să creaţi o zonă umanitară fără rachete, fără bombe aeriene. „Suntem oameni și este datoria voastră umanitară să ne protejați, să protejați oamenii. Și puteți face asta”, spune el.„Dacă nu faceți asta, dacă măcar nu ne dați avioane pentru ca noi să ne putem proteja, nu poate fi decât o singură concluzie: vreți să fim uciși încet”.

Țările NATO au respins până acum ideea de a stabili o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei. Asta ar însemna să interacționezi direct cu orice avioane rusești observate pe cer și să tragi în elei dacă este necesar. Acest lucru, susțin statele aliare, ar declanșa un conflict mai larg cu Rusia.
Opt rachete ruseşti au distrus Aeroportul din oraşul Viniţa, situat la aproximativ 200 de kilometri sud-vest de Kiev, a anunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a făcut duminică un nou apel către NATO să închidă spaţiul aerian al Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *