Orban a decis ce face la moţiune: Risc real ca în România să fie organizate alegeri anticipate!

Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban a declarat luni, la Parlament, că nu crede că vreun parlamentar de la PNL va vota moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîțu.

„Nu cred. Eu să iau măsuri? Păi amenințarea cu măsura a luat-o BEx. O amenințare inutilă, după părerea mea. Eu nu cred că va exista vreun parlamentar al PNL care să voteze moțiunea de cenzură a PSD”, a spus Ludovic Orban.

Orban anunță că dacă PNL merge tot cu Florin Cîțu ca propunere de premier după moțiunea de marți, există un risc real ca în România să fie organizate alegeri anticipate.

„Criza politică e provocată de deciziile intempestive, luate de premier fără consultarea partidului. Dacă pică guvernul, e doar vina lui Florin Cîțu. Nu pot să cred că se poate veni cu o astfel de propunere care în mod clar nu va fi susținută de cei cu care putem să obținem majoritatea parlamentară. Dacă conducerea partidului vrea să facă un blat cu PSD, eu mă desolidarizez complet și nu particip. Pentru prima oară există condițiile politice care pot să ducă la anticipate. În afară de PNL, toate partidele, în afară de PNL, au scorori mai bune decât cele de la alegeri. E posibil ca partidele să vrea alegeri anticipate. Dacă se joacă cu focul, există riscul să se perpetueze criza și să ajungem la anticipate”, a declarat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *