Orban a mers la citirea moţiunii împotriva lui Cîţu, deşi BEX-ul PNL decisese să nu meargă niciun membru

Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban participă astăzi la dezbaterea moțiunii de cenzură de PSD, în ciuda decizie din BEx care a spune că niciun parlamentar PNL să nu participe la ședință.

„Domnul Ciolacu negociază cu domnul Iohannis și nu știam eu? N-am văzut o astfel de decizie. Am văzut numai o decizie că dacă USR PLUS nu-și retrage moțiunea sau votează moțiunea de cenzură nu va mai fi considerat partener de guvernare. O prostie mai mare rar putea să fie decisă, în condițiile în care singura soluție onorabilă, benefică pentru România este refacerea coaliției de guvernare. S-a mai întâmplat ca astăzi să ia astăzi o decizie și mâine să ia o decizie contrară”, a spus Orban.

Orban a mai declarat că premierul este un pion care poate fi sacrificat oricând de președintele Klaus Iohannis.

„O criză politică declanșată probabil cu acordul președintelui de la 1 spetembrie, practic a aruncat România în aer și în momentul de față România se găsește aproape lipsită de instituții care să facă față provocărilor cu care se confruntă cetățenii României”, a declarat Ludovic Orban.

La cererea presei, Ludovic Orban a comentat cea mai speculată variantă a momentului, o posibilă demisie a premierului Cîțu înainte de votul pe moțiune.

„Dacă își dă demisia, nu va mai fi el premier interimar pe toată durata interimatului, ceea ce mă îndoiesc, pentru că el ține foarte mult la funcție. Ca să nu fie obligați cei de la USRPLUS să voteze, există încă o variantă, să demisioneze domnul Cîțu, dar asta înseamnă să fii om de stat și să pui interesul de stat mai presus decât cel personal. Chiar și PSD a făcut jocul lui Cîțu pentru că e foarte ușor să treacă peste el”, a declarat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *