Orban a numit o prietenă a Elenei Udrea într-o instituţie care gestionează sute de milioane de euro din fonduri europene

Andreea Kohalmi-Szabo a fost numită în fruntea Administraţiei Fondului de Mediu (AFM) în luna mai de către Ludovic Orban. Deşi nu are experienţă, având studii în comunicare şi publicitate, aceasta este fiica Luminiţei Kohalmi-Szabo, nume apropiat de-a lungul anilor de personaje precum fostul preşedinte Traian Băsescu sau fostul ministru Elena Udrea.

Având rang de secretar de stat, Andreea Kohalmi-Szabo a fost numită preşedinte AFM în luna mai de către premierul Ludovic Orban. Postul e important deoarece AFM gestionează sume importante din fondurile europene . Potrivit unor surse politice citate de adevarul.ro, numirea lui Kohalmi-Szabo s-a făcut printr-un lobby puternic făcut pe lângă conducerea PNL şi a presiunii venite şi din partea PMP. Potrivit CV-ului publicat pe site-ul AFM, Andreea Kohalmi-Szabo şi-a dat licenţa în domeniul comunicării şi relaţiilor publice, în timp ce în cadrul masterului, care este în curs, aprofundează „Consultanţa şi expertiza în publicitate”. Din 2010 aceasta este managerul unei firmă de consultanţă – SC Commonwealth Consulting SRL. În paralel Andreea Kohalmi-Szabo devine din 2013 administratorul firmei SC KWOT Mobil APPS SRL. Un an mai târziu, în 2014, aceasta devine şi vicepreşedinte al Asocieţiei pentru securitatea viitorului.

În spatele acestei numiri ar fi însă mama acesteia, Luminiţa Kohalmi-Szabo, personaj care de-a lungul vremii a lucrat în subordinea mai multor politicieni influenţi, recunoscută de altfel pentru prietenia apropiată cu Elena Udrea. Astfel, în 2008 Luminiţa Kohalmi avansează de la postul de radio din Sebeş unde lucra direct la funcţia de director adjunct al Direcţiei de Informare şi Relaţii Publice în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, sub ministrul Teodor Athanasiu. Trei ani mai târziu aceasta devine consilier personal al ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea. Plecarea acesteia din urmă din Guvern a reprezentat o oportunitate pentru Kohalmi, care, în 2012 era numită de către fostul preşedinte Traian Băsescu în postul de consilier la Administraţia Prezidenţială, chiar la biroul consilierului prezidenţial şi securitate naţională de atunci, Iulian Fota. În acelaşi an, câteva luni mai târziu, Luminiţa Kohalmi-Szabo era prezentă la nunta fostului preşedinte, Elena Băsescu. După mutarea la Cotroceni, în declaraţia de avere a acesteia reiese că a încasat indemnizaţii de administrator al companiei SC Commonwealth Consulting SRL, mai exact firma deţinută în acte chiar de fiica acesteia, Andreea Kohalmi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *