Orban a RĂBUFNIT: PSD şi Pro România arată lipsa de respect faţă de români!

Premierul desemnat Ludovic Orban susține că n-a văzut în ultimii 30 de ani ca două partide, cum sunt PSD și Pro România, să boicoteze o ședință a Parlamentului în care se votează învestirea unui Guvern.

„Vă mărturisesc că nu-mi aduc aminte ca în ultimii 30 de ani să se fi întâmplat ca două partide să boicoteze, să sfideze total un vot de învestitură în Parlament.

În felul acesta arată lipsa totată de respect față de România și cetățenii români. Aceste două partide au fost părtașe la toate nenorocirile pe care acest Guvern demis le-a făcut în ultimii ani și în ultima perioadă.”, a spus Ludovic Orban.

Orban a explicat că suntem deja în 4 noiembrie și este nevoie de o analiză profundă a cifrelor reale, pentru că altfel riscăm să se vină „din nou cu un buget nerealist”. Ludovic Orban a explicat că va veni cu Legea bugetului, dar numai după este sigur că are „un buget care stă în picioare”.

„Venim după o moțiune care a pus capăt unei givernări care a făcut mult rău României. Trebuie să trecem de acest pas și să începem pe un drum al construcției, al dialogului între puterile statului, care să așeze România pe traiectoria Euroatlantică ș care să pună bazele un dezvoltări solide. Acest guvern este cu siguranță unul cu mandat limitat. Durata maxim este de un an de zile și practic tot ceea ce am inclus în programul de guvernare pleacă de la această constrângere care este oferită de perioada extrem de scurtă de exercitare a puterii. Avem de luat măsuri urgente care nu pot fi luate decât de un guvern legitim. Este fundamentală adoptarea unui OUG de rectificare a bugetului de stat care să asigure plata tuturor cheltuielilor de funcționare. Am ajuns literalmente în situația în care UE și președintele Comisiei Europene ne cere de urgență desemnarea unui comisar european lucru pe care nu îl poate realiza doar un guvern legitim”, a declarat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *