Orban acuză Primăria din Alexandria că a depus toate eforturile pentru a împiedica mitingul PNL

Președintele PNL, Ludovic Orban, a acuzat, duminică, într-o postare pe Facebook,  Primăria din Alexandria, susținând că autoritățile locale au depus toate eforturile pentru a ămpidica desfășurarea mitingului liberalilor în localitate.  Inițial a refuzat să le aprobe autorizația de miting pe platoul din fața Casei de Cultură sau în ”orice alt spațiu public solicitat”. De asemenea, potrivit liderului PNL, chiar și proprietarii spațiilor private cu care ajungeau la o înțelegere renunțau ulterior din cauza unor ”presiuni uriașe”.

„Nu mulți știu, dar s-au depus eforturi uriașe pentru a ne împiedica să ne prezentăm candidații în Alexandria. PNL a solicitat Primăriei Alexandria chiar de la începutul lunii aprilie autorizația pentru miting, spațiul ales fiind platoul din fața Casei de Cultură. Am fost refuzați, motivele invocate fiind cusute cu ață albă: fix în acea locație se organizează acțiunea «Vine iepurașul» și au interzis sub acest pretext orice fel de manifestații publice. Apoi, ni s-a spus că nu se poate să organizăm mitingul în altă locație deoarece este planificată o procesiune religioasă. Au refuzat să ne pună la dispoziție stadionul local, Sala Sporturilor și orice alt spațiu public pe care l-am solicitat. Ne-am adaptat continuu și am cerut autorizație pentru un marș, pe care, la fel, au refuzat să ne-o acorde, fără niciun fel de motivație. Ca să își construiască un alibi le-au cerut celor de la ALDE și PSD să depună cerere pentru miting, la mult timp după solicitarea noastră, doar pentru a folosi acele cereri că un motiv în plus pentru a-l refuza pe al nostru”, a scris Orban pe Facebook.

Orban, a mai precizat  că doar cu trei zile înaintea mitingului din Alexandria, „un om de afaceri” a avut ”curajul” de a-i ajuta, ”asumându-și riscul de a fi hărțuit de satrapii locali la ordinul lui Dragnea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *