Orban anunţă că îşi face partid

Ludovic Orban a fost întrebat dacă se gândește să-și facă propriul partid. „Mă voi consulta cu colegii și oamenii care au conștiință dacă îmi voi face partid”, a spus fostul lider liberal.

Declarația vine în contextul în care o parte din PNL îl contestă pe FLorin Cîțu, iar unii liberali și-au dat demisia din grupurile PNL din Parlament. De asemenea, în partid se dorește excluderea lui Ludovic Orban din formațiune.

Gestul lui Orban de a înființa un nou partid cu oameni nemulțumiți din PNL ar putea afecta serios credibilitatea de lider a lui Florin Cîțu. Consecințele ar fi grave pentru „echipa câștigătoare”, întrucât puterea acestora ar scădea și mai mult în Parlament și în perspectiva unor posibile alegeri anticipate.

Ludovic Orban a cerut demisia întregii conduceri a PNL și în special a lui Florin Cîțu, potrivit unor surse participante la ședință.

Spiritele s-au încins în ședință, iar Ludovic Orban a fost contrat puternic de Florin Roman, care i-a reproșat că a adus o mulțime de foști PSD-iști în PNL.

„Vă aduc aminte că în mai 2020 PNL avea 40 la sută intenție de vot. Este grobian ce faceți. Spuneați că soțîi sau soțiile unora din ALDE trebuie păstrați. Ce faceți e grobian acum. PNL v-a susținut mereu. Dacă erați ok cu președintele, aici făceați curat în casă, ii umpleați și butelia. Ați ajuns prim-ministru cu voturile PSD. A doua înscăunare, tot cu voturile PSD. Am fost martor la discuțiile cu dvs și Ciolacu”, a afirmat Roman.

„Ați încălcat statutul și codul etic. În integralitate codul mai ales. Trebuia să fiți exclus mai demult. V-ați făcut colegii slugi. Aveți o obsesie”, a afirmat și secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu.

Florin Cîţu a fost întrebat, vineri, înaintea şedinţei BEx a PNL despre exluderea lui Ludovic Orban şi a răspuns: „Este o decizie a partidului. Eu mă voi pronunţa în interiorul BEx. Nu este vorba despre persoana domnului Ludovic Orban. Orice membru al PNL care încalcă Statutul, trebuie să sufere consecinţele”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *