Orban, atac la Coaliţie: Mai inventează o taxă!

Preşedintele partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban a acuzat că liderii coaliţiei, în loc să pregătească măsuri care să vină în sprijinul capitalului autohton mai inventează o taxă nouă, anuală, către Camera de Comerţ şi Industrie a României, cu valoare între 20 şi 100 de euro.

„Firmele româneşti se confruntă cu dificultăţi foarte mari. Accesul dificil la capital şi scumpirea creditului, reducerea competitivităţii ca urmare a creşterii absurde a costurilor cu energia şi cu combustibilul, dificultăţi în aprovizionare, creşterea dramatică a preţurilor la materialele de construcţie, procedurile birocratice excesive pentru aproape orice activitate, controalele agresive şi rău intenţionate ale instituţilor statului, accesul extrem de dificil la finanţări europene sau guvernamentale. În loc să pregătească măsuri care să vină în sprijinul capitalului autohton, dar nu numai, coaliţia mai inventează o taxă nouă. Prea mulţi parlamentari din coaliţia de guvernare au iniţiat un proiect de lege prin care vor să oblige toate firmele ( societăţi pe acţiuni, societăţi cu răspundere limitată, microîntreprinderi, persoane fizice autorizate ) să plătească o taxă anuală către Camera de Comerţ şi Industrie a României, cu valoare între 20 şi 100 de euro”, a scris Ludovic Orban, luni pe Facebook.

El a mai spus că deşi este înfiinţată prin lege, CCIR are statut de organizaţie neguvernamentală şi o orice firmă este liberă să decidă dacă vrea sau nu vrea să se înscrie.

„Dacă vrea să îşi mărească numărul de firme care aderă sau apelează la serviciile Camerei, conducerea acesteia trebuie să furnizeze servicii utile către companii. Impunerea prin lege a acestei taxe, plătibile de toţi, este un abuz grav şi un precedent periculos. Sunt categoric împotriva acestei noi forme de băgat mâna în buzunarul întreprinzătorului român. Vom vota împotriva proiectului şi vom pregăti o sesizare a Curţii Constituţionale, în cazul în care majoritatea guvernamentală va impune adoptarea proiectului de lege. Suntem alături de orice întreprinzător sau organizaţie a mediului de afaceri care va lua poziţie contra acestei noi aberaţii marca PSD-PNL”, mai precizează Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *