Orban atacă CCR, pe  tema pensiilor speciale, și consideră că judecătorii ar fi trebuit să se  recuze

Premierul  Orban a declarat, sâmbătă seara, la România TV, că judecătorii CCR ar fi trebuit să se recuze când a fost discutată eliminarea pensiilor speciale. El a afirmat că PNL va căuta o soluţie care să ţină cont şi de decizia CCR, dar să facă şi dreptate. Premierul a  mai precizat că, în caz contrar, va fi luată în calcul şi o impozitare suplimentară.

”Proiectul care a trecut de Parlament este un proiect iniţiat de PNL, votat aproape în unanimitate. Din păcate, din nou CCR a decis că tăierea pensiilor speciale este neconstituţională, Vom vedea motivarea şi vom veni cu o modificare legislativă care să ţină cont de decizia Curţii Constituţionale şi să readucă pensiile cât mai aproape de sistemul de calcul al pensiilor pe principiul contributivităţii”, a declarat Orban.

În opinia sa, ”în mod normal, judecătorii CCR ar fi trebuit să se recuze, pentru că sunt beneficiari ai pensiilor speciale”.

”Cred că sunt doi dintre ei care au dublă pensie specială”, a susţinut premierul, subliniind că judecătorii cu pensii speciale sunt cei care au decis neconstituţionalitatea actului normativ referitor la eliminarea pensiilor speciale.

Articolul 55 al Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale prevede următoarele:Curtea Constituţională, legal sesizată, procedează la examinarea constituţionalităţii, nefiind aplicabile dispoziţiile Codului de procedură civilă referitoare la suspendarea, întreruperea sau stingerea procesului şi nici cele privind recuzarea judecătorilor.

”Vom căuta o soluţie care să ţină cont şi de decizia CCR, dar să facă şi dreptate”, a explicat premierul Ludovic Orban.

Răspunzând unei întrebări, el a afirmat că impozitarea este o soluţie, deşi ”atunci când impozitezi, impozitezi un venit”. El a precizat că liberalii sunt susţinătorii cotei unice de impozitare şi orice cedare de la acest principiu poate avea consecinţe extrem de negative.

”Dacă nu vom găsi altă soluţie, vom lua în calcul şi o impozitare suplimentară”, a mai spus Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *