Orban, AVERTISMENT pentru directorul Spitalului Floreasca: Să nu creadă că a scăpat doar pentru că l-a demis pe Beuran!

Ludovic Orban a declarat că directorul Spitalului Floreasca nu trebuie să creadă „că a scăpat de orice răspundere”, dacă șeful Secției de Chirurgie, Mircea Beurean a fost demis. Premierul a adăugat că mai multe controale sunt aproape de finalizare și toți responsabilii vor fi sancționați.

„Nu cred că un medic care a depus jurământul lui Hippocrate poate să facă așa ceva. Oricât de mult țin la domnul Beurean, oricum a fost 20 de ani acolo, dar trebuie așteptate și alte decizii. Să nu creadă domnul director al Spitalului că dacă l-a demis pe Beurean, scapă de orice răspundere”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Orban a mai spus că mai multe controale sunt aproape de finalizare și e convins că ministrul Sănătății, Victor Costache, va lua măsurile necesare.

„Sigur că am ținut legătura cu ministrul Sănătății, sunt în derulare mai multe controale, care sunt aproape de finalizare, e corpul de control al ministrului Sănătății. De asemenea, e o evaluare făcută de autoritatea condusă de domnul Cepoi, există un control care a fost efectuat și de Direcția de Sănătate publică. În urma acestor controale, pe baza rezultatelor acestor controale, am convingerea că ministrul Constache va lua deciziile care se impun, astfel încât să fie sancționați toți responsabilii”, a motivat președintele PNL.

Mai mulți medici din Spitalul Floreasca protestează față de demiterea de la șefia Secției de Chirurgie a medicului Mircea Beuran și anunță că, „pentru a se proteja reciproc”, vor întrerupe activitatea și vor asigura asistența medicală numai pentru urgențe.

Ministerul Sănătății a anunțat că că Mircea Beuran a fost demis de la șefia Secției de Chirurgie din Spitalul Floreasca, după ce cercetarea efectuată de conducerea unității arată femeia a ars din cauza unei erori umane a echipei operatorii. Medicii, asistentele și spitalul au primit amenzi de 30.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.