Orban, cel mai sărac premier: venit de 3.000 de lei pe lună anul trecut

Premierul Ludovic Orban şi-a publicat declaraţia de avere la o lună de la preluarea mandatului. Potrivit documentului consultat, premierul deţine o casă de vacanţă, un autoturism fabricat în 2007. Şeful Executivului a încasat în 2018 peste 37.000 de lei din servicii de consultanţă tehnică.

Potrivit documentului publicat pe site-ul oficial al Guvernului și citat de Mediafax, Ludovic Orban deţine împreună cu soţia sa o casă de vacanţă de 200 mp, dobândită în anul 2014 printr-un contract de vânzare.

Totodată, în declaraţia de avere este trecut şi un autoturism Volkswagen Passat fabricat în anul 2007.

Premierul a declarat că soţia sa, Mihaela Orban, deţine două conturi în bancă. Un cont a fost deschis în anul 2010 la Raiffeisen Bank şi are sold/valoare la zi de 5.535,57 euro. Celălalt cont al soţiei a fost deschis tot în anul 2010,la BCR, iar valoarea la zi este de 6.275,17 euro.

La capitolul bani în conturi bancare, Orban a completat că soţia sa deţine peste 11.800 de euro, la două bănci: Raiffeisen şi BCR.

La capitolul venituri realizate în ultimul an fiscal încheiat, Ludovic Orban a declarat că a încasat bani din consultanţă tehnică de la două firme.

Astfel, în anul 2018, Orban a încasat de la Revicond Canaltech SRL 28.356 lei (net) din consultanţă tehnică, iar de la S.C.P Doru Trăilă şi Asociaţii a primit 9000 lei net, tot din servicii de consultanţă tehnică.

Potrivit documentului consultat, Ludovic Orban nu are bijuterii de valoare şi nici împrumuturi în bănci.

Declaraţia de avere a fost publicată pe site-ul Executivului pe 3 decembrie, la o lună de la preluarea mandatului de premier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *