Orban dă peste nas PSD-ului că nu a dat OUG pentru reglementarea  situației cetățenilor britanici: “Noroc că s-a amânat Brexitul”

Premierul desemnat Ludovic Orban, a declarat, vineri, că a fost un noroc  să s-a amânat Brexitul,  pentru că, altfel, „guvernul PSD ar fi lăsat toţi cetăţenii britanici în aer”, deoarece nu a emis ordonanţă de urgenţă care reglementa situaţia acestora, deşi i s-a solicitat în repetate rânduri.

„Noroc că s-a amânat Brexitul, pentru că dacă Brexitul ar fi avut loc la 31 octombrie, aşa cum era prevăzut iniţial, guvernele PSD ar fi lăsat toţi cetăţenii britanici în aer, pentru că aveau obligaţia de a emite OUG, aşa cum au emis toate celelalte 27 de state europene, care să reglementeze situaţia cetăţenilor britanici după Brexit. Dar Guvernul PSD nu a făcut lucrul ăsta, deşi i s-a solicitat în repetate rânduri şi a promis lucrul ăsta”, a declarat Orban, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Sud-Muntenia de la Piteşti, potrivit agerpres.ro

Orban este de părere că acest lucru afectează România, care dă, astfel, un semnal „extrem de prost”.

„Ăsta este Guvernul PSD. Bătaie de joc faţă de români, bătaie de joc faţă de toţi partenerii noştri europeni şi asta în condiţiile în care, gândiţi-vă, odată cu Brexitul, România poate deveni o ţintă a multor investiţii care vor să se relocheze. Ce semnal le dăm noi englezilor sau investitorilor care ar vrea să investească în România? Le dăm un semnal extrem de prost, arătând că noi nu suntem capabili şi nu ne interesează să le rezolvăm problemele rezidenţilor britanici. Cu asta s-a ocupat PSD-ul”, a mai spus liderul PNL, Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *