Orban, despre Ciorbea: ‘E cârpa de șters pe jos a oricărui președinte sau premier PSD! ‘

Șeful liberalilor, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Târgu Mureș,  că partidul său susține referendumul pe justiție inițiat de președintele Klaus Iohannis, precizând că orice OUG care va afecta legile justiției îi va determina pe oficialii europeni să declanșeze procedurile privind Articolul 7 din Tratatul UE.

„Între președintele României și Partidul Național Liberal există un parteneriat trainic, un parteneriat stabil, un parteneriat realizat pentru binele României și Partidul Național Liberal va fi alături de președinte pentru a asigura succesul acestui referendum. Cele două teme prezentate de președintele Klaus Iohannis sunt teme fundamentale pentru evoluția societății românești. Prima temă, interzicerea aministiei și grațierii pentru fapte de corupție, reprezintă voința a peste 85% dintre cetățenii români, dacă nu și mai mult, iar președintele face un lucru salutar declanșând acest referendum pentru a pune punct odată pentru totdeauna tentativelor celor care au jefuit România în ultimii 30 de ani de a scăpa de brațul lung al legii. Ca atare, considerăm că președintele a luat o inițiativă extrem de benefică pentru societate, vom fi alături de președinte, vom susține această propunere ca să fie interzisă amnistia și grațierea pentru faptele de corupție și suntem convinși că majoritatea zdrobitoare a cetățenilor vor fi alături de președinte și de Partidul Național Liberal”, a declarat Orban, potivit mediafax.ro.

Referitor la tema aleasă de Iohannis privind atacarea OUG-urilor la CCR de către alte instituții în afară de Avocatul Poporului, el susține acest demers și l-a descris pe  Victor Ciorbea „cârpa de șters pe jos a oricărui președinte sau premier PSD”.

„A doua temă este de asemenea, o temă fundamentală pentru societatea românească. Nu mai vrem OUG, așa cum a fost OUG 13 dată în ianuarie 2017, așa cum a fost OUG 90, OUG 92, OUG 7 care transformat Secția specială într-un pluton de execuție împotriva magistraților curajoși și independenți care îndrăznesc să se lege de puternicii zilei. Considerăm că în sistemul constituțional românesc este obligatorie instituirea unui mecanism prin care să se poată declanșa controlul prealabil în privința OUG și prin alte instituții decât prin instituția Avocatului Poporului. De când în fruntea Avocatului Poporului este Victor Ciorbea, cârpa de șters pe jos a oricărui președinte sau premier PSD, Avocatul Poporului a încetat să reprezinte poporul și interesele cetățeanului în apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale românilor”, a afirmat șeful liberalilor. .

De asemenea, Orban a mai menționat că salută decizia ÎCCJ de a „demonta complet decizia procurorilor psd-iști” privind măsura controlului judiciar aplicată Laurei Codruța Kovesi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *