Orban, despre  decizia  CCR,  menită să creeze  haos: “Rugămintea mea către populație e să nu țină cont de decizie”

După decizia CCR,  prin care  carantinarea  și izolarea  sunt  considerate măsuri  neconstituționale,  cel mai probabil  va  urma  un  haos. Premierul României, Ludovic  Orban,  a făcut  un apel  la populație să nu respecte decizia CCR privind carantinarea și izolarea, acțiuni de prevenție considerate neconstituționale.

„Prima consecință e că pacienții pot fi externați și nu pot fi opriți. A doua e că nu mai putem aplica măsura carantinării la domiciliu. CCR a decis că un om cu COVID poate circula pe stradă.

Astfel de măsuri sunt adoptate la nivel european. Măsurile existau în OUG 11. Cum nu existau?

Păi noi avem o lege: legea 55 care prevede starea de alertă.

Curtea nu este la prima decizie care zădărnicește eforturile noastre. Imediat ce am văzut decizia am structurat o lege.

Rugămintea mea către populație e să nu țină cont de decizia CCR. Să țină cont de regulile firești!”, a declarat Orban, vineri, la Digi24.

Declarația premierului este cu atât mai surpinzătoare cu cât și zilele trecute aducea contrargumentul că legea 55 apără măsurile Guvernului pe care îl conduce.

”Vreau să clarific: la ora actuală există o lege adoptată de Parlament, Legea 55, care stabileşte legitimitatea acestei măsuri, noi o avem instituită prin lege. Curtea Constituţională s-a referit la carantina şi izolarea care au fost stabilite pe baza ordonanţei şi ordinului de ministru. Dar eu readuc aminte: decretarea stării de urgenţă s-a făcut în conformitate cu Constituţia şi cu legea, cu decretul prezidenţial, cu setul de măsuri aferente şi cu aprobarea Parlamentului.”, a afirmat premierul, joi seară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *