Orban dezvăluie planul PNL: Iohannis să fie premier!

Ludovic Orban, președintele Partidului Forța Dreptei, a lansat la un atac la adresa președintelui Klaus Iohannis. Fostul președinte al PNL susține că liderul de la Cotroceni urmărește să devină prim-ministru după terminarea mandatului de președinte.

Fostul prim-ministru susține că „Iohannis este președintele cel mai opac pe care l-a avut România după Revoluție”. De asemenea, Ludovic Orban consideră că președintele României a intervenit direct în alegerile PNL.

„A vorbit personal cu o mulțime de lideri cărora le-a cerut să-l sprijine pe Cîțu, prezența la congres a președintelui și susținerea lui Cîțu, dar lucrul cel mai grav a fost faptul că el a girat cele mai grave încălcări ale democrației. Oamenii care au venit la congres au fost selectați după epurarea «orbaniștilor» – s-a mers până la scoaterea din delegații a celor care îmi dădeau like-uri la postările de pe Facebook”, a spus Orban.
Nicolae Ciucă nu are autoritate în PNL

Mai mult decât atât, politicianul susține că prim-ministrul Nicolae Ciucă nu are autoritate în PNL. În plus, Orban a dezvăluit care ar fi planul lui Klaus Iohannis. Președintele României ar vrea să devină premier cu președinte PSD. „Planul lui Iohannis este să devină premier din partea PNL după ce își termină mandatul de președinte, iar PSD să dea candidatul la președinție”.

De asemenea, Iohannis l-ar fi preferat pe Ciucă în funcția de prim-ministru și președinte PNL pentru că răspunde ordinelor primite de la superiori, „inclusiv comandantului suprem al forțelor armate, care este președintele”. În plus, Orban a mai adăugat că Nicolae Ciucă nu are autoritate în partid, iar PNL a devenit anexa PSD-ului la guvernare.
Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu au fost prieteni niciodată

În ceea ce privește relația dintre Orban și Iohannis, președintele partidului Forța Dreptei a oferit o explicație categorică. Astfel, politicianul a precizat că nu a existat niciun fel de relație de prietenie între el și șeful statului. „Eu nu am fost niciodată prieten cu președintele Iohannis. A fost o relație normală, de parteneriat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *