Orban, disperat să oprească dublarea alocaţiilor pentru copii!

Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul şi PNL au în acest moment patru metode prin care vor încerca blocarea dublării alocaţiilor de stat pentru copii, scrie edupedu.ro.

Premierul Ludovic Orban a declarat într-o conferinţă de presă că ia în calcul prorogarea termenului, atacarea la CCR, angajarea răspunderii sau modificarea prevederii astfel încât să aibă loc o „creştere raţională” a alocaţiilor.

„Avem practic identificate în momentul de faţă patru variante. Aici sunt un om cinstit şi am spus-o din prima. Partidul Naţional Liberal a depus un amendament la legea bugetului de stat pe 2019, vă aduc aminte în martie 2019, prin care aproape s-au dublat alocaţiile pentru copii. De de am făcut lucrul ăsta? Pentru că o perioadă de patru ani de zile PSD nu a crescut deloc alocaţiile. Mai mult decât atât, proiectul de lege privitor la alocaţii care a fost adoptat tot la propunerea PNL, înaintat de domnul secretar general Robert Sighiartău, alocaţiile cresc anual pentru a recupera puterea de cumpărare a locaţiei care se pierde datorită inflaţiei. Deci, practic, alocaţiile de la 1 ianuarie cresc, asta trebuie să ştie toţi românii, cresc cu 3,8%. Să vii acum, tot în 2019, şi să impui dublarea alocaţiilor pentru copii arată, după părerea mea, o lipsă de responsabilitate categorică din partea PSD. Cu atât mai mult cu cât se ştie foarte clar că în legea bugetului de stat, care este practic… Noi când au dat ei termeni de atac la Curtea Constituţională, PNL şi-a angajat răspunderea la legea bugetului de stat şi pe legea bugetului asigurărilor sociale de stat, nu ai prevăzute sumele de bani pentru a susţine această creştere. Partidul Naţional Liberal îşi doreşte creşterea alocaţiilor pentru copii, dar o creştere raţională, o creştere care să fie sustenabilă, pentru care să existe banii necesari şi care să nu fie o creştere care într-un fel să creeze grave dezechilibre, atât la nivelul bugetului cat şi la nivelul diferitelor categorii de plăţi sociale sau de altă natură care se efectuează în sistemul public din România. Aduceţi-vă aminte, deci PSD, deşi a dat o lege a salarizării, după aia pentru anumite categorii a devansat creşterea salariului care era prevăzută să se facă etapizat, câte ¼ între 2018 şi 2022, devansând creşterea. Ăsta a fost stilul de politica lor, să creeze anumite avantaje care de fapt generează discriminări şi îmbracă forma unor privilegii pentru anumite categorii pe care au vrut să şi le fidelizeze. Noi nu putem accepta sistemul ăsta de legiferare. Avem patru variante posibile, fie atacare la Curtea Constituţională, fie prorogarea termenului de intrare în vigoare şi o reglementare care să prevadă totuşi o creştere raţională a alocaţiilor pentru copii, care, repet, de la 1 ianuarie au crescut tot în baza proiectului de lege depus de Partidul Naţional Liberal, fie mai avem încă o variantă care cuprinde procedura de angajare a răspunderii.”, a declarat premierul Ludovic Orban, scrie edupedu.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.