Orban, după ce, vineri seara,nu a răspuns nimeni la  telefoanele DSP:” Începând de astăzi, există resursa umană la DSP-uri, ea trebuie folosită în mod inteligent”

Premierul Ludovic Orban a reacționat, sâmbătă, după experimentul desfășurat, vineri seara,  în direct, de Digi24, în prezența  șefului DSU, Raed Arafat, care a sunat timp de jumătate de oră la telefoanele DSP, fără ca cineva să răspundă. Orban a declarat  că situația nu ar trebui să se mai repete, după ce guvernul a asigurat cadrul legal pentru detașarea de oameni la direcțiile de sănătate publică, pentru a putea răspunde la apelurile cetățenilor.

„Până acum, mai aveau scuza că nu există resursa umană, a fost o creștere a cazurilor care a suprasolicitat resursa umană din DSP-uri. Începând de astăzi, există resursa umană la DSP-uri, ea trebuie folosită în mod inteligent. Dacă e necesar, se poate schimba și tehnic, deja am vorbit pentru a face îmbunătățiri tehnice în privința telefoanelor la care sună cetățenii, astfel încât să fie preluate apelurile, să crească numărul de persoane care răspund la telefoane”, a declarat  Orban.

El a mai precizat că a cerut acest lucru și la ultima videoconferință cu șefii de DSP-uri. De asemenea, premierul îi sfătuiește pe oameni să sune la DSP pentru a obține informații sau să solicite intervenția pentru recoltarea de probe, dar, dacă simptomele sunt mai grave, să apeleze direct 112.

„Dacă sunt simptome destul de accentuate, e bine sune la 112, pentru că există (posibilitatea de – n.r.) transport cu ambulanța și tratament în spital. Dacă sunt simptome mai ușoare se poate suna la DSP-uri, DSP urmând să trimită echipe care să recolteze probele pentru analize”, a explicat premierul.

Vineri  seara,  la Digi 24,  înainte de  începerae experimentului, Raed Arafat declara: „În mod normal, trebuie să răspundă. Și dacă nu răspund, trebuie să explice de ce nu răspund”.

Totuși, aproape de  finalul emisiunii, după o jumătate de oră de apeluri, a răspuns cineva de la DSP București: „Da, vă rog, bună seara, medicul de gardă, doctor Ilie, DSP București, vă rog”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *