Orban e hotărât să plece din PNL: Depinde de Cîţu

Ludovic Orban a demisionat miercuri de la Camera Deputaților și a lăsat să se înțeleagă că ar putea pleca din PNL dacă se insistă cu Florin Cîțu Premier.

„Nu pot să fit părtaș la trădarea intereselor României. Florin Cîțu i-a mințit a nu știu câta oară, nu m-a sunat. Obligația secretariatului general este să mă cheme, sunt mebru al Biroului Permanent. Nu a vut să mă cheme.

Acțiunea mea în viitor depinde în mare măsură de ceea ce se va întâmpla, de decizii care nu depind doar de mine. Dacă se persistă în această ambiție nebunească de a impune un premier precum Florin Cîțu, care nu mai are încredere decât de 10 la sută, eu nu pot fi parte la un astfel de proiect care e antidemocratic. Nu poți să fii premier când 70 la sută e împotriva ta, nu poți să guvernezi împotriva voinței oamenilor. Spun același lucru pe care îl spuneam și în perioada guvernelor PSD.

Nu contează cum voi vota eu în continuare și cum vor vota colegii care m-au sprijinit. Proiectul meu este despre România și despre o guvernare onestă.

Este un proiect de continuare a tradiției PNL, de promovare a principiilor”, a spus Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *