Orban face mișto de Coaliție: E în pauză de…luptă!

Coaliție de guvernare e în pauză de luptă, a spus miercuri liderul PNL Ludovic Orban, atrăgând totodată atenția că imaginea României este șifonată.

„Coaliția de guvernare e într-o pauză de… luptă. Fiecare zi în care România este afectată de această criză politică produce efecte extrem de negative. Imaginea externă a României este șifonată, mulți se întreabă ce-i cu criza asta politică. Investitorii se gândesc de 7 ori dacă să mai investească în România. (…) Se vede că această criză a afectat cursul de schimb, în ciuda intervențiilor BNR. Efectele sunt negative. Trebuie soluționată criza cât mai repede”, a spus Ludovic Orban, la Parlament.

Orban susține că votarea moțiunii de cenzură nu trebuie să țină cont de data Congresului PNL, ci doar de prevederile constituționale.

„Programarea zilei în care se va dezbate și vota moțiunea de cenzură este apanajul Birourilor Permanente Reunite, dar și plenul poate lua o decizie în acest sens.

Votul nu trebie dat în funcție de Congres (al PNL n.r.), el trebuie dat în funcție de Regulamentul celor două camere, în Constituție. Aici, din cauza faptului că au vrut unii să amâne la calendele grecești dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură. Aici există o decizie clară a Curții Constituționale și aceasta impune celeritate, iar moțiunea să fie votată în 3 zile de la citire.”, susține Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *