Orban îi cere lui Dăncilă să acorde un mandat de vot favorabil candidaturii lui Kovesi la funcția de procuror-șef european

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, i-a transmis, joi ,o scrisoare premierului Dăncilă în care scrie că ”Guvernul României este obligat să acorde un mandat de vot favorabil candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru poziția de Procuror șef al Uniunii Europene”. Orban a ținut să sublinieze că este o șansă mare ca Laura Codruța Kovesi să fie procuror șef european, iar riscul ca PSD-ALDE să o poată bloca este una foarte mică.

”Vă somez să nu puneți, însă, și România în situația de a se face de râs! Guvernul României este obligat să acorde un mandat de vot favorabil candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru poziția de Procuror șef al Uniunii Europene, pe care să-l prezinte public. Rolul Guvernului României nu este acela de a fi o afacere personală a lui Liviu Dragnea, ci de a susține, de a apăra și de a promova interesele cetățenilor săi, indiferent de numele și prenumele acestora”, a declarat Orban.

Mai mult, el cere Guvernului să prezinte public mandatul dat reprezentantului României la COREPER.

„Vă învederez faptul că, potrivit evaluărilor pe care le deținem în acest moment, șansa ca viitorul Procuror șef european să fie Laura Codruța Kovesi este una extrem de mare, iar probabilitatea ca PSD și ALDE să o blocheze este una extrem de mică. În acest sens, Partidul Național Liberal este determinat să consolideze această stare de fapt prin toate pârghiile de influență pe care le deține. În același timp, sunteți obligată să prezentați public mandatele scrise pe care Guvernul României le-a comunicat reprezentanților țării noastre la nivelul COREPER atât pentru reuniunea din 20 februarie, cât și pentru cele care urmează: Acest lucru a devenit cu atât mai necesar cu cât ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, s-a dezis de decizia mandatului dat în cazul Procurorului șef european”, a mai precizat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *